/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Un agricultor din Cahul, victima unor reglări de conturi precum în 90”. S-a trezit cu sistemul de irigare deteriorat

missing
18 mai 2021, ora 15:32

Un agricultor din comuna Pelinei, raionul Cahul, s-a trezit cu sistemul de irigare deteriorat. Un grup de localnici i-au distrus utilajul, din motiv că acesta nu ar fi băștinaș. Fermierul a spus că implicat în acest caz ar fi și primarul comunei, ultimul însă a negat acuzațiile. 

Potrivit ziuadeazi.md, circa 30 de persoane înarmate cu bâte au dat năvală pe 16 mai, în jurul orei 19:00, pe terenul unui agricultorului și au distrus tot ce au putut. Acestea au defectat stația de pompare a apei, au scos țeava și filtrul din lacul de acumulare, dar și au atacat unul dintre proprietarii terenului, care ne-a și sesizat probleme.

Unul dintre proprietarii terenului a povestit că a recunoscut în mulțime pe doi consilieri din sat și pe primarul comunei Tudor Luca, care ar participa activ la vandalizarea stației sale de pompare. Primarul la rândul său a infirmat că a participat la devastarea bunurilor.

Proprietarul terenului a spus că orientativ pagubele s-ar ridica la 50 de mii de lei, iar în caz că pompa de apă a fost defectată, pagubele trec peste 230 de mii de lei.

Solicitată telefonic, Cristina Ciobanu, ofițer de presă al IP Cahul a comunicat că Poliția are înregistrat un caz similar, iar cu mai multe detalii va reveni o dată ce va fi acumulat probatoriul.

Mai multe detalii găsiți aici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram