/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atac de Paște, drum spre Iad, sat cucerit și avion doborât! Zelenski: Rusia nu are dorință de pace

Ultima oră! Ministerul Sănătății anunță lansarea integrală a etapei a III de vaccinare împotriva COVID-19

missing
19 mai 2021, ora 11:11

Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță lansarea integrală a etapei a III de vaccinare. Anunțul a fost făcut de către responsabilii din cadrul ministerului.

„Anunțăm lansarea integrală a etapei a III de vaccinare împotriva COVID-19. Fiecare persoană eligibilă pentru vaccinare are posibilitatea de a beneficia cât mai rapid și urgent de vaccin”, a declarat secretarul de stat, Denis Cernelea.

Precizăm că membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării au anunțat în data de 7 mai lansarea graduală a etapei a treia de imunizare împotriva COVID-19, conform Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19.

La moment, continuă prima, a doua și gradual a treia etapă de vaccinare, care presupune imunizarea cadrelor medicale, persoanelor de 60 de ani care suferă de comorbidități, persoanele care muncesc în unitățile de producție, transport, lucrătorii din hoteluri și restaurante, cei din sistemul financiar, reprezentanții cultelor religioase și alții. Lista persoanelor eligibile la vaccinare pentru etapa a treia poate fi accesată aici.

Contingentele de persoane din etapa a treia de vaccinare împotriva noului coronavirus au fost aprobate de Comitetul Național de Coordonare a Imunizării. Procesul de vaccinare se desfășoară în cadrul Centrelor de vaccinare din țară, dar și prin organizarea echipelor mobile care se vor deplasa  la persoanele vârstnice, care nu au posibilitatea să se deplaseze în acest scop.

Potrivit Ministerului Sănătății, pentru implementarea cu succes a campaniei de vaccinare a populației, vor fi deschise mai multe Centre de vaccinare la nivel național. Totodată cetățenii se pot programa online la vaccinare împotriva COVID-19, accesând platforma națională  vaccinare.gov.md. Astfel, cei care sunt eligibili pentru vaccinare la această etapă vor introduce datele la secțiune programare.

Campania de vaccinare în Republica Moldova a început la 2 martie, după ce țara noastră a recepționat o donație de peste 21 000 de doze de AstraZeneca din partea Guvernului României. Ulterior, prin intermediul COVAX, țara noastră a mai primit alte peste 14 mii de doze de vaccin Pfizer.

Potrivit ultimelor date ale MSMPS, 253 310 persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, dintre care, 219 004 persoane au primit prima doză, iar 34 306 au primit rapelul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram