/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

/VIDEO/ Deschiderea complexului Chișinău Arena - în ceață! Pentru ca să fie dată în exploatare ar mai fi nevoie de două milioane de euro

missing
19 mai 2021, ora 16:15

Deschiderea complexului Chișinău Arena rămâne în ceață! Pentru ca acesta să fie dat în exploatare, ar mai fi nevoie de două milioane de euro din bugetul de stat, pentru amenajarea căilor de acces. Cel puțin, asta a precizat pentru TV8 administratorul construcției. Pe 18 mai acolo a avut loc o ședință comună cu reprezentanții instituțiilor vizate. În cadrul acesteia, a fost recepționată, în prima etapă, doar clădirea complexului. Nu se știe exact, când vor fi deschise ușile pentru vizitatori.

Ieri a avut loc ședința comisiei, formată din mai mulți reprezentanți ai instituțiilor de stat, printre care și cei ai Ministerului Economiei, Culturii, dar și cei ai Agenției Proprietății Publice. În cadrul acesteia, a fost recepționată doar prima etapă a lucrării și anume – clădirea complexului. Iar în decurs de 90 de zile, urmează să fie înlăturate toate neajunsurile.

Abia după aceasta, comisia se va întruni încă o dată, pentru a semna actul final de recepție. Mai exact, potrivit membrilor comisiei, urmează să fie construite căile de acces, lucrări care vor fi gestionate de Guvernului Republicii Moldova. Conform estimărilor, spune administratorul, pentru amenajarea căilor de acces ar mai fi necesare peste 2 milioane de euro, bani care trebuie identificați în bugetul de stat.

Darea în exploatare oficială ar putea avea loc în decurs de trei luni, după ce Guvernul va semna contractul ce va prevedea construcția căilor de acces. Problema căilor de acces nu se oprește aici. Acestea, deocamdată, nu pot fi amenajate din strada Bucovinei, acolo unde loturile de teren sunt în proprietate privată și nu aparțin complexului.

Chiar și așa, administratorul Arenei Chișinău spune că legislația prevede o modalitate de a fi declarate de utilitate publică, prin negocieri cu proprietarii, prin alocarea altor loturi. Am încercat să obținem un comentariu de la Ministerul Economiei, privind ziua în care vor fi alocați banii pentru construcția căilor de acces, însă o reprezentantă ne-a spus că va reveni mai târziu cu detalii.

Am expediat o solicitare de informații în acest sens și la Agenția Proprietății Publice, însă nu am obținut, deocamdată, un răspuns. Proiectul Chișinău Arena a fost lansat de fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, în 2018. Atunci, democrații anunțau că arena va fi deschisă în toamna anului 2019, lucru care nu s-a mai întâmplat nici până astăzi. Costul acestui proiect este de 44,5 milioane de euro, pe care statul urmează să-i achite în 12 ani.

Reportajul la acest subiect poate fi urmărit de la 01:16. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram