Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc evită să vorbească despre Vladimir Plahotniuc și perioada în care mai multe persoane publice au fost urmărite, intimidate și filate, iar angajații Inspectoratului General de Poliție, al cărui șef – adjunct a fost, protejau clădirile fostului lider al democraților ca pe adevărate fortărețe.

„Nu v-am auzit niciodată să spuneți ceva de perioada aceea. A fost bine pentru dvs, confortabil?”, l-a întrebat jurnalista Mariana Rață la ediția de miercuri seară a emisiunii „Cutia Neagră”.

„Nu trebuie puși toți polițiștii în același coș. Doi – ca să construiești ceva îți trebuie timp, eu nu m-am ocupat cu aceste lucruri. Când nu ai ce spune despre Cavcaliuc, încerci să îl bagi în zona asta…de ce nu vorbim despre lucrurile frumoase?”, a fost răspunsul lui Cavcaliuc.

Cât despre interceptări, Gheorghe Cavcaliuc a menționat că „nu a fost treaba IGP”.

„Conducătorii de așa rang nu au treaba cu așa ceva. Când planează așa informație, se deschide o anchetă de serviciu” a răspuns evaziv și de această dată liderul PACE.

Fostul șef – adjunct al IGP a mai lansat o serie de acuzații în platoul emisiunii de la TV8. Potrivit lui, un candidat la alegerile parlamentare anticipate ar fi fost prins cu droguri pe aeroportul de la Chișinău.

„Pe 19 decembrie 2016, candidatul de pe poziția a 8-a a unui partid a fost depistat cu droguri pe Aeroportul Internațional Chișinău. Planează suspiciunea că respectiva persoană i-a mituit pe cei care au instrumentat cazul. Vreau să vă spun, din informațiile ce mi-au fost furnizate, că această persoană are pregătit și un proiect de lege prin care să legalizeze consumul de marijuana în Republica Moldova. Este și candidatul respectivului partid pentru funcția de ministru al Culturii și Educației, a spus Gheorghe Cavcaliuc fără să ofere însă un nume.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!