/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Doi minori s-au aventurat într-o escapadă pe Nistru. Au pus pe jar zece echipe de intervenție ale Poliției de Frontieră

missing
20 mai 2021, ora 12:00

S-au aventurat într-o escapadă pe râul Nistru, dar au ajuns să fie căutați de către zece echipe de intervenție ale Poliției de Frontieră. Este vorba despre doi adolescenți din Ucraina și Republica Moldova, care au încercat să se ascundă pe teritoriul țării noastre. Oamenii legii spun că părinții unuia dintre adolescenți sunt peste hotare și că acesta se află în grija bunicii. 

„Pentru a-și vedea localitatea de baștină de la înălțime adolescenții s-au supus riscului, au plutit pe o saltea gonflabilă peste râul Nistru și au încercat să se se ascundă pe teritoriul Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Oamenii legii spun că au fost alertați în seara zilei de 18 mai curent, după ce cei doi minori au fost observați pe o saltea gonflabilă. Minorii pluteau în direcția curenților pe râul Nistru.

Din start a fost antrenată doar o patrulă, care după ce a fost alertată nu a depistat nimic. Ulterior au fost redirecționate și alte echipe de intervenție întrucât vizibilitatea devenea din ce în ce mai redusă din cauza nopții și a precipitațiilor abundente.

În scurt timp, la aproximativ 450 de metri de satul Vasilcău a fost depistată salteaua gonflabilă. Aici a intervenit și câinele de serviciu pentru a lua urma tinerilor.

În final polițiștii i-au găsit pe cei doi. Aceștia s-au dovedit a fi un moldovean de 15 ani și prietenul acestuia, cetățean al Ucrainei în vârstă de 13 ani. Ambii locuiesc în satul Coșnița, Ucraina.

Întrebați despre acțiunile lor, adolescenții au spus că nu și-au dorit să încalce legislația națională, doar s-au aventurat pentru a vizita locurile din împrejurimi.

Ținând cont că tinerii au sub 18 ani, polițiștii de frontieră au încercat să contacteze părinții acestora. Dacă în cazul minorului ucrainean a fost posibil informarea părinților despre cele depistate, în cazul moldoveanului părinții sunt peste hotarele țării, acesta fiind în grija bunicii, din satul Coșnița, Ucraina.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram