Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică  s-a întrunit astăzi pentru o primă rundă de consultări privind elaborarea noii metodologii de calculare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere. Scopul principal al ședinței a fost identificarea unor soluții optime pentru implementarea normelor noi, astfel ca mecanismul creat să asigure un echilibru între protejarea intereselor consumatorului final și asigurarea transparenței în funcționarea pieței produselor petroliere.

În cadrul discuțiilor, participanții și-au arătat îngrijorarea referitor la modul de aplicare a unor prevederi legale, reieșind din normele existente de evidență contabilă, dar și particularitățile tehnice ale procesului de import, depozitare, comercializare cu ridica și cu amănuntul a produselor petroliere.

Reprezentanții Agenției au făcut o scurtă trecere în revistă a modificărilor efectuate recent de către Parlamentul Republicii Moldova la Legea nr. 461/2001 privind piața produselor petroliere, în special în partea ce ține de modalitatea de formare a prețurilor la carburanți și obligația regulatorului de a elabora o nouă Metodologie în acest sens.

Specialiștii ANRE au luat act de toate propunerile și obiecțiile înaintate de către participanți, și urmează să le analizeze detaliat, astfel încât proiectul final să fie nu doar unul aplicabil, dar și să corespundă ultimelor modificări legislative.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!