/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Cinci procuraturi teritoriale s-au ales cu șefi noi. Iată cine sunt aceștia

20 mai 2021, ora 12:01

Procuratura raionului Soroca va avea un nou șef! Este vorba despre Eduard Fiștic, șef al Procuraturii Fălești. Candidatura acestuia a fost votată astăzi la ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Tot în cadrul ședinței de astăzi a CSP, prin concurs, la șefia Procuraturilor raioanelor Briceni, Ocnița, Ialoveni și Edineț au fost numiți noi șefi.

Potrivit datelor prezentate pe platforma procuror.magistrat.md, prin Ordinul Procurorului General al Republicii Moldova, la 27 decembrie 2005, Fiștic este numit în funcția de procuror în cadrul Procuraturii municipiului Bălți.

Ulterior, la 29 iulie 2016, acesta a fost numit în funcția de adjunct-interimar al procurorului-șef  în cadrul Procuraturii raionului Fălești, funcție deținută până în prezent.

Pe lângă candidatura lui Eduard Fiștic, membrii CSP au votat azi numirea și altor candidați la funcțiile procuror șef de raion. Ina Fencovschi, care în prezent deține funcția de adjunctă a procurorului șef al raionului Briceni, a fost numită în funcția de procuroră șefă la Procuratura raionului Ocnița.

Vladislav Cojocaru, care în prezent deține funcția de procuror în Procuratura Municipiului Chișinău, a fost numit în funcția de procuror șef al Procuraturii Ialoveni.

Și Procuratura raionului Edineț s-a ales cu un nou procuror șef. Este vorba de Pavel Guida, adjunct al procurorului șef în cadrul Procuraturii raionului Glodeni.

Totodată, procurorul din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Ion Lozovan a fost numit procuror-șef al Procuraturii raionului Briceni.

Cei cinci au fost numiți la conducerea instituțiilor pentru o perioadă de cinci ani.

Potrivit Legii cu privire la Procuratură, procuraturile teritoriale activează de regulă în circumscripțiile instanţelor judecătoreşti conform competenţei teritoriale stabilite în Regulamentul Procuraturii.

Procuratura teritorială este condusă de către un procuror-șef și adjunctul său, după caz, adjuncții săi conform competențelor stabilite de procurorul-șef. În cadrul procuraturii teritoriale pot fi constituite subdiviziuni conduse de adjunctul (adjuncții) procurorului-șef al procuraturii teritoriale.

Mai jos puteți urmări ședința CSP de joi, 20 mai.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram