/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO. DOC/ Nata Albot ar fi fost prinsă acum cinci ani cu mai puțin de un gram de marijuana pe aeroportul Chișinău

missing
20 mai 2021, ora 13:46

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat miercuri seara în cadrul emisiunii Cutia Neagră că, un candidat cu nr.8 de pe lista unui partid înregistrat în cursa electorală este o persoană, care anterior a fost prinsă pentru deținerea drogurilor. Ulterior, în spațiul public a fost publicat și un document, potrivit căruia, persoana vizată ar fi Nata Albot, candidata cu nr.8 pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate. Poliția a confirmat autenticitatea documentului.

În timp ce Cavcaliuc afirma că totul s-ar fi întâmplat în anul 2016, la Aeroportul Internațional Chișinău, potrivit documentului, incidentul a avut loc un an mai târziu, în decembrie 2017. Asupra cetățeanului Natalia Albot s-a găsit cantitatea de 0,78 de grame de marijjuană, substanță care este atribuită la substanțele narcotice care nu sunt utilizate în scop medicale – se arată în document. Deocamdată nici PAS, nici Nata Albot nu a venit cu o reacție pe marginea subiectului dat. Reporterul TV8.md i-a scris un mesaj lui Albot cu solicitarea de a comenta incidentul, însă aceasta încă nu a revenit cu un răspuns.

Poliția a confirmat autenticitatea documentului, dar nu și identitatea persoanei. „Confirm autenticitatea documentului, dar nu și identitatea persoanei despre care vorbiti. Poliția este obligată să respecte confidențialitatea datelor cu caracter personal. Ele pot făcute publice doar cu consimțământul persoanei”, a declarat Diana Fetco pentru tv8.md.

Jurnalista Nata Albot a declarat anterior că oferta de a candida pe lista PAS a venit de la Natalia Gavriliță, fostă ministră a Finanțelor, propunere pe care a decis să o accepte pentru că se regăsește în ideile și oamenii PAS.

„Natalia Gavriliță este cea care m-a contactat și am discutat în toate aceste zile. Pentru mine, în decizia pe care am luat-o, practic un rol decisiv a avut omenii, echipa, eu rezonez cu această echipă și valorile pe care le promovează. Decisivi în luarea deciziei a fost prezența în această echipă a unor oameni ca Dan Perciun, Radu Marian, Dumitru Alaiba, Natalia Gavriliță, Maia Sandu, oameni a căror prezență și valori m-au făcut să mâ gândesc că mi-ar face plăcere să mă alătur acestei echipe”, a declarat Nata Albot

Pe 14 mai, mai mulți membri PAS în fața sediului partidului, au anunțat programul „Pornim vremurile bune” cu care vor merge în campania pentru alegerile parlamentare din 11 iulie. Tot atunci, Sergiu Litvinenco a prezentat lista candidaților la funcția de deputat. Printre aceștia se regăsește și Nata Albot – pe poziția 8.

Nata Albot este jurnalistă, bloggeriță și activistă civică. Aceasta a organizat în ultimii ani mai multe evenimente și festivaluri și este inițiatoarea proiectelor „Klumea” și „Koolture Tricolore”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram