Începând cu ziua de luni, 24 mai 2021, de la ora 08:00, traficul prin toate punctele de trecere a frontierei de pe segmentul moldo-român și moldo-ucrainean va fi restabilit atât pentru călători, cât și pentru transportul de mărfuri, informează Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

Potrivit informațiilor, singurul punct de trecere a frontierei care rămâne nefuncțional este Lipcani-Rădăuți Prut, din cauza că partea română nu reia, deocamdată, activitatea acestuia.

Reprezentanții Serviciului Vamal al Republicii Moldova menționează că anterior, în scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19, dar și ca răspuns la deciziile autorităților din țările vecine, din data de 14 martie 2020, a fost sistată activitatea mai multor puncte de trecere a frontierei cu România și Ucraina. Până în prezent, doar 33 din cele 81 de puncte de trecere a frontierei erau deschise traficului.

În continuare, la trecerea frontierei de stat se mențin anumite restricții de circulație, impuse în perioada de pandemie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!