Război în Ucraina, ziua 395: Zelenski explică de ce întârzie contraofensiva. Oligarh din Rusia: "Trăim ca babuinii din Africa"

Violenţe israeliano-palestiniene: Egiptul va asigura respectarea încetării focului

21 mai 2021, ora 08:30

Egiptul va trimite două delegaţii la Tel Aviv şi în teritoriile palestiniene pentru a asigura respectarea încetării focului care a fost convenită joi seară de Israel şi de grupările armate palestiniene, informează AFP citând surse diplomatice egiptene.

„Două delegaţii egiptene vor fi trimise la Tel Aviv şi în teritoriile palestiniene pentru a monitoriza punerea în aplicare (a încetării focului) şi procesul pentru menţinerea condiţiilor stabile în mod permanent”, au declarat sursele diplomatice, care au subliniat că acest armistiţiu „simultan şi reciproc” a fost „negociat de Egipt”.

Cabinetul de securitate israelian a aprobat joi o încetare a focului cu Hamas. Mişcările islamiste palestiniene Hamas şi Jihadul islamic au confirmat acordul.

Încetarea focului are la bază o propunere a Egiptului, care a promis că militanţii din Fâşia Gaza vor înceta să mai lanseze rachete dacă Israelul va recurge la o încetarea focului.

Acordul de încetare a focului a intrat în vigoare vineri, la ora 02.00. 

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram