În timp ce dosarul despre dubla identitate a lui Vladimir Plahotniuc și a omului de afaceri Vaja Jhashi a fost clasat, iar actele au fost nimicite, identitățile celor doi au rămas active în registrele de stat. Este una dintre descoperirile pe care le-au făcut jurnaliștii de la Cutia Neagră Plus, care au mers dincolo de comunicatul de presă emis acum două săptămâni de Procuratura Generală și au aflat informații curioase. Întreaga investigație va fi difuzată în premieră duminică, imediat după știrile TV8, dar până atunci am reușit să aflăm câteva detalii intrigante despre anchetă.

„Am descoperit lucruri curioase despre procurorul în gestiunea căruia s-a aflat acest dosar și care încă mai are conexiuni cu Vasile Botnari, fostul director al SIS”.

Una dintre autoarele anchetei, jurnalista Stela Mihailovici, a lansat investigațiile după ce în data de 7 mai, Procuratura Generală a anunțat că dosarul în privința dublelor identități oferite de către Agenția Servicii Publice pentru Vladimir Plahotniuc și Vaja Jhashi, un prosper om de afaceri și apropiat al fostului lider PD, a fost clasat. În actele confecționate, cei doi figurau ca Novak Vladislav și, respectiv, Reznic Alexandr. În comunicat, procurorii au menționat că documentele au fost nimicite. Cu toate acestea, identitățile încă sunt active, constată jurnalista, care a făcut și un experiment încercând să-l înregistreze pe Plahotniuc-Novak la alegeri.

„O să aflați o altă curiozitate: cum în Republica Moldova este posibil ca niște identități despre care autoritățile afirmă că au fost distruse să se mai regăsească în registrele de stat ale populației”.

Întreaga investigație despre cine este procurorul care a desfășurat urmărirea penală, ce legătură are cu fostul director SIS, Vasile Botnari, dar și alte detalii curioase, vedeți DUMINICĂ SEARA, la TV8, imediat după Știri!

„Sperăm oamenii legii să decidă să desecretizeze ceva din dosar, să vină cu informații strict de la sursă despre dosar, să nu lase loc de interpretări și, având în vedere, că jurnaliștii au reușit câte ceva să decopere înseamnă că nu este atât de secret.”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!