La bordul avionului Ryanair, care a aterizat de urgență la Minsk din cauza unui anunț precum că nava ar fi fost minată, se afla Roman Protasevici, cofondatorul canalelor de telegram recunoscute extremiste în Belarus. Acesta a fost reținut de către structurile de forță.

Portalul de știri Onliner din Belarus a fost informat despre acest lucru de către Franak Viačorka, consilierul Svetlanei Tihanovskaia, liderul opoziției din Belarus. Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne nu are încă comentarii cu privire la acest caz.

Roman Protasevici, alături de Stepan Putilo, este unul dintre fondatorii popularului canal de telegram din Belarus NEXTA, care a fost ulterior recunoscut ca extremist de către autoritățile de la Minsk.

În noiembrie 2020, cofondatorii NEXTA, Roman Protasevici și Stepan Putilo, au fost incluși de KGB-ul din Belarus pe lista persoanelor implicate în activități teroriste, scrie meduza.io.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!