/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Pe aeroportul din Minsk a fost reținut cofondatorul canalului de telegram NEXTA Roman Protasevici

missing
23 mai 2021, ora 17:28

La bordul avionului Ryanair, care a aterizat de urgență la Minsk din cauza unui anunț precum că nava ar fi fost minată, se afla Roman Protasevici, cofondatorul canalelor de telegram recunoscute extremiste în Belarus. Acesta a fost reținut de către structurile de forță.

Portalul de știri Onliner din Belarus a fost informat despre acest lucru de către Franak Viačorka, consilierul Svetlanei Tihanovskaia, liderul opoziției din Belarus. Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne nu are încă comentarii cu privire la acest caz.

Roman Protasevici, alături de Stepan Putilo, este unul dintre fondatorii popularului canal de telegram din Belarus NEXTA, care a fost ulterior recunoscut ca extremist de către autoritățile de la Minsk.

În noiembrie 2020, cofondatorii NEXTA, Roman Protasevici și Stepan Putilo, au fost incluși de KGB-ul din Belarus pe lista persoanelor implicate în activități teroriste, scrie meduza.io.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram