/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/DOC/ Andrei Năstase, în fruntea listei Platformei DA la anticipate. Cine se mai regăsește printre candidații la funcția de deputat 

missing
24 mai 2021, ora 15:32

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, este primul pe lista formațiunii pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, fiind urma de Alexandr Slusari, deputat actual din partea partidului. Precizăm că astăzi, 24 mai, reprezentanții Platformei DA au depus actele necesare la CEC pentru a se înregistra în cursa electorală. 

Astfel, potrivit listei, primele persoane care se regăsesc pe lista Platformei DA sunt:

  1. Andrei Năstase;
  2. Alexander Slusari;
  3. Igor Munteanu;
  4. Dinu Plîngău;
  5. Inga Grigoriu;
  6. Liviu Vovc;
  7. Maria Ciobanu;
  8. Ion Terguță;
  9. Stela Macari;
  10. Iana Stanțieru;
  11. Constantin Boeștean;
  12. Chiril Moțpan;
  13. Vasile Năstase.

Până astăzi, CEC a înscris oficial în cursa electorală șase concurenți. Este vorba de Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”, Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”, Blocul electoral „RENATO USATÎI”, Partidul Politic „Șor”, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. 

Pe data 20 mai 2021, și Partidul Democrat din Moldova a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) documentele în vederea înregistrării în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Totodată, pentru înregistrarea în cursa electorală, a depus actele și Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa – Надежда”.

Termenul limită pentru depunerea actelor în vederea înregistrării candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova este 11 iunie curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram