Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, este primul pe lista formațiunii pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, fiind urma de Alexandr Slusari, deputat actual din partea partidului. Precizăm că astăzi, 24 mai, reprezentanții Platformei DA au depus actele necesare la CEC pentru a se înregistra în cursa electorală. 

Astfel, potrivit listei, primele persoane care se regăsesc pe lista Platformei DA sunt:

 1. Andrei Năstase;
 2. Alexander Slusari;
 3. Igor Munteanu;
 4. Dinu Plîngău;
 5. Inga Grigoriu;
 6. Liviu Vovc;
 7. Maria Ciobanu;
 8. Ion Terguță;
 9. Stela Macari;
 10. Iana Stanțieru;
 11. Constantin Boeștean;
 12. Chiril Moțpan;
 13. Vasile Năstase.

Până astăzi, CEC a înscris oficial în cursa electorală șase concurenți. Este vorba de Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”, Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”, Blocul electoral „RENATO USATÎI”, Partidul Politic „Șor”, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor. 

Pe data 20 mai 2021, și Partidul Democrat din Moldova a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) documentele în vederea înregistrării în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Totodată, pentru înregistrarea în cursa electorală, a depus actele și Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa – Надежда”.

Termenul limită pentru depunerea actelor în vederea înregistrării candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova este 11 iunie curent.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!