Oleg Tofilat este noul șef al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM). Acesta a fost desemnat câștigătorul concursului organizat de Consiliul de administrație a CFM.

În vârstă de 44 de ani, în perioada anilor 1999-2005, Tofilat a activat în calitate de director în cadrul companiei „Air Moldova”. Din 2010 până în 2015, acesta a fost șef al Serviciului de Audit Intern în cadrul Ministerului Transportului și Infrastructurii Drumurilor.

Iar din 2015 până în 2017 a fost secretar de stat în cadrul aceluiași minister. Din 2017 până în 2020, Tofilat a activat în calitate de expert internațional în transporturi și administrație publică. De la 1 februarie 2020 până în prezent, noul director CFM a fost consilier al prim-ministrului în domeniul transporturilor și infrastructurii.

Potrivit CV-ului, Oleg Tofilat este licențiat în economie, specialitatea Bănci și Burse de valori din cadrul Universității Libere Internaționale (ULIM). În 2013 Tofilat obține diploma de master executiv în administrația publică la o universitate din SUA.

La 13 mai, a avut loc etapa de preselecție în concursul pentru selectarea administratorului întreprinderii „Calea Ferată din Moldova”. Astfel, în rezultatul evaluării dosarelor prezentate, au fost admiși pentru proba interviu, șapte candidați. Inițial, la concursul pentru ocuparea funcției de director general al CFM s-au înscris nouă candidați.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!