Cererea privind restabilirea în funcție a judecătoarei Svetlana Tizu, anchetată anterior pentru corupție, respinsă de CSM

missing
25 mai 2021, ora 15:05

Consiliul Superior al Magistraturii a respins cererea magistratei Svetlanei Tizu, anchetată anterior pentru corupție, privind încadrarea în funcție și achitarea plăților salariale. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a CSM.

„La momentul actual, consider că până când nu s-a expus instanța este prematur să examinăm acestă cerere de repunere în funcție. Se va expune instanța și o să vedem. Curtea Apel nu s-a expus pe acest caz”, a menționat Victor Micu, membru CSM.

Svetlana Tizu este una dintre cele cinci magistrate, care anterior, au fost achitate de sub învinuirea de corupere pasivă, din motiv că nu s-a constatat existența faptei infracțiunii.

Magistratele au fost reținute acum doi ani, pentru corupere pasivă. În acest caz, singurul care a primit o sentință de condamnare condiționată, pe un termen de 3 ani, este un asistent judecătoresc.

Cele cinci magistrate Galina Moscalciuc, Svetlana Tizu, Liubovi Brînză, Ludmila Ouș și Victoria Hadîrcă, anchetate pentru fapte de corupție, au fost achitate de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. De asemenea, judecătoarele au primit sentințe de achitare și pe capătul de acuzare privind pronunțarea unei decizii ilegale, din motiv că fapta nu întrunește elementele infracțiunii.

În dosar au figurat numele a cinci magistrate, un procuror, un avocat, un asistent judiciar și două persoane fizice. Cei 10 au fost reținuți de procurori, în octombrie 2018, fiind bănuiți într-un dosar de corupție.

Svetlana Tizu a fost numită în funcția de judecătoare în 2015. La câteva luni după numirea sa în funcție, aceasta a ajuns în atenția presei internaționale, fiind calificată drept cea mai sexy magistrată din lume, după ce a publicat pe o rețea de socializare mai multe fotografii în ținute provocatoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram