/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 803: Ordinul lui Putin, alertă în Europa și plan NATO pentru Moldova! Rusia amenință Marea Britanie

Raportul Comisiei „Laundromat”, gata în proporție de 99 %. Grigoriu: „Procuratura este instituția care ar trebuie să acționeze acum”

missing
25 mai 2021, ora 16:32

Raportul Comisiei parlamentare „Laundromat” este gata în proporție de 99 de procente. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă de președinta Comisie, Inga Grigoriu, deputat din Partidului Platforma Demnitate și Adevăr. Potrivit lui Grigoriu, documentul va fi înregistrat la Parlament și ar putea fi audiat în curând în plenul Legislativului. 

„Pentru moment, noi elaborăm proiectul de hotărâe cu privire la raportul Comisiei numite generic „Laundromat”. Vom solicita de la Biroul Permanent convocarea unei ședințe plenare în vederea audierii acestui raport în plenul Parlamentului. Ulterior, raportul va fi introdus în limba engleză, astfel încât să fie prezentat organismelor internaționale”, a menționat parlamentara.

Președinta Comisiei „Laundromat” precizează că raportul va fi remis reprezentanților tuturor instituțiilor naționale de profil, pentru ca în final să se sesizeze și să ia măsuri de rigoare.

Totodată, Inga Grigoriu afirmă că Procuratura General cunoștea companiile creditare implicate în dosarul cu pricina, dar și despre schemele prin care se furau banii.

„Procuratura cunoaște companiile creditare implicate în această schemă, sunt cunoscute tranzacțiile efectuate, adresele IP care au fost implicate. Am cercetat comunicarea instituțională în adresa Consiliului de Securitate, reprezentanții acestuia informau despre tot ce se întâmplă, informau atât CNA, SIS, PG, PA, BNM. Toate sub formă de scrisori cu parafă secretă plecau către Consiliu, iar CSS lua act”, a precizat Inga Grigoriu.

Deputata Partidului Platforma DA susține că reprezentanții Comisiei parlamentare au reușit să obțină răspunsuri de la toate instituțiile căroras le-a adresat demersuri, inclusiv CNA, Procuratura Anticorupție și Interpol.
„Unele sunt cu parafă secretă, altele nu conțin nicio notă, deci pot fi făcute publice. Vom solicita aca anumite acte să fie desecretizate, pentru ca cetățenii să înțeleagă ce s-a petrecut în R. Moldova în ultimii zece ani. Procuratura este instituția care ar trebui să acționeze acum, deoarece deține toate datele”, a mai menționat Inga Grigoriu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram