/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Năstase, despre acuzațiile privind discuțiile cu Cavcaliuc în perioada când era ministru MAI: „Un fals, eu nu negociez cu bandiții”

25 mai 2021, ora 22:50

După ce liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, a declarat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8 că Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, ar fi purtat negocieri cu fostul șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Gheorghe Cavacliuc. Mai mult ca atât, Gligor spune că anterior Năstase i-ar fi propus funcția de șef al IGP după ce ar fi criticat activitatea liderului Platformei DA în funcția de ministru al Afacerilor Interne. În replică, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, Năstase a declarat că afirmațiile lui Gligor sunt false.

„Am zero încredere în Andrei Năstase, omul care nu a bătut deget din deget în acel minister (n. r. Ministerul Afacerilor Interne), omul care negocia cu Cavcaliuc (n. r. Gheroghe Calvacliuc) din primele clipe, l-a păstrat pe Fredolin Lecari (n. r. fost șef Poliția de Frontieră), mi-a propus mie, Ștefan Gligor, să devin șef al IGP atunci când am început să critic activitatea lui. Inclusiv am avut o discuție la el în cabinetul de ministru de interne și l-am întrebat: Da cum ai putut tu să-l chemi pe Sorin State și să-l ai în anticameră pe Fredolin Lecari, odată ce-l chemi să de-a depoziții împotriva domnului respectiv? S-a făcut că nu ține minte”, a declarat Ștefan Gligor, în cadrul unei ediții a emisiunii „Cutia Neagră” cu Mariana Rață.

În replică, Năstase a explicat că în perioada în care acesta era la proteste împreună cu alți membri ai Platformei DA, Gligor nu a fost prezent și că afirmațiile lui sunt „falsuri”. Mai mult ca atât, Năstase spune că niciodată nu a purtat negocieri cu Cavcaliuc și că defapt, el a fost cel care ar fi dispus o anchetă de serviciu pe numele fostului șef adjunct al IGP, care ulterior a fost baza unui dosar pe numele lui Cavcaliuc.

„Când noi eram săltați din fața lui Ștefan cel Mare (n. r. monumentul) și eu și Maia Sandu, și Terguță, și toți cei din Platforma DA, acest domn nu era acolo. Știți de ce? S-a dus să se culce, dar aici închei, știți de ce? Pentru că o parte din ceea ce spune domnul respectiv este fals. Dacă eu aș coborâ la nivelul acestor domni sau a celor care mă latră eu ce ar trebui să fac? Oamenii știu ce am făcut eu de-a lungul timpului, nu am furat, nu am mințit. (…)Fredolin Lecari lucra șef la Poliția de Frontieră, Fredolin Lecari a fost eliberat din funcție și în locul lui a venit un domn pe nume Rosian Vasiloi. Iată adevărul. Că am negociat cu Cavcaliuc, un fals cât el de gras. Nu am negociat niciodată, nu fac așa ceva cu bandiții. Eu am fost cel care am acumulat toate materialele necesare pe baza unei anchete de serviciu și am deferit-o procurorilor cu privire la acel Cavcaliuc”, a precizat Andrei Năstase.

Ediția din 25 mai a emisiunii „Politica Nataliei Morari” cu participarea lui Andrei Năstase poate fi urmărită aici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram