Peste 45 de mii de doze de vaccin Pfizer au început să fie distribuite, de ieri, în mod proporțional, la Centrele de vaccinare din țară. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, dozele de vaccin urmează să fie administrate, până la sfârșitul acestei săptămâni, persoanelor care fac parte din categoriile vizate în etapele unu, doi și trei de imunizare. Repartizarea dozelor către Centrele teritoriale de Sănătate Publică și, ulterior, către centrele de vaccinare din țară, este asigurată de reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. 

45 de mii 294 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, sunt distribuite, începând cu ziua de ieri, în mod proporțional, la Centrele de vaccinare din țară. O dispoziție în acest sens a fost emisă de Ministerul Sănătății. Potrivit documentului, Agenția Națională pentru Sănătate Publică va asigura eliberarea dozelor către Centrele de Sănătate Publică din teritorii care, la rândul lor, le vor repartiza Centrelor de vaccinare.

De exemplu, către Centrul medicilor de familie numărul 11 din sectorul Râșcani au fost distribuite 300 de doze Pfizer. Astăzi, la punctul de vaccinare respectiv, doritorii se vaccinau cu Sputnik, după care urma cea cu Pfizer. Potrivit managerului Centrului medicilor de familie, repartizarea numărului de doze către centrele de vaccinare a fost stabilit de către reprezentanții Ministerului Sănătății.

La Centrul de Sănătate din Strășeni au ajuns,ieri, 222 de doze de Pfizer. În aceeași zi, au fost vaccinate 54 de persoane, iar 94 au fost imunizate astăzi. Prioritate au persoanele programate online, cei din grupurile de risc și persoanele cu dizabilități severe, ne-a spus Nicolae Pocinoc, șeful adjunct al instituției.

Această doamnă spune că nu s-a vaccinat deocamdată, dar este de părere că toate cele trei seruri anti-covid sunt eficiente. Iar acest tânăr spune că a venit astăzi să se vaccineze fără programare, dar s-a prezentat târziu la centrul de Sănătate și nu a reușit să o facă. În același timp, medicii spun că, în cazul în care a fost extrasă o doză dintr-un flacon, vaccinul mai poate fi utilizat în cel mult 6 ore. Respectiv, i-au recomandat tânărului să vină să se imunizeze în altă zi, cu serul dorit.

Potrivit dispoziției Ministerului Sănătății, suntem la etapa când întreaga populație este eligibilă pentru vaccinare. Amintim că, pe 20 – 21 mai curent, Republica Moldova a recepționat 100 de mii 620 de doze Pfizer, care au fost oferite gratuit prin intermediul platformei COVAX. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!