/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Trăiesc în corturi improvizate. Într-o pădurice din sectorul Râșcani s-au adăpostit trei familii de romi, spre supărarea locatarilor

missing
25 mai 2021, ora 22:23

Trei familii de romi, care spun că sunt de baștină din Otaci, și-au găsit refugiul sub aer liber, într-o pădurice din sectorul Râșcani al capitalei. De o săptămână, persoanele își duc traiul alături de copiii în corturi improvizate din te miri ce, fără a avea acces la curent electric sau la o sursă de apă. În timp ce femeile stau pe lângă așa-zisa „casă” , bărbații lor se duc prin oraș, în căutare de bani. Și ele cerșesc, ca să contribuie cumva la veniturile familiilor. Venirea noilor vecini nu este văzută cu ochi buni de locatarii străzilor alăturate, care îi acuză de murdărie și furturi. Oamenii au chemat și poliția, dar nimic nu s-a schimbat.

În cele trei corturi improvizate își duc traiul trei familii. Lipsa condițiilor elementare, cum ar fi apă sau curent electric, nu îi sperie. Tot din Otaci este și această femeie, care are un copil mic. Când am filmat, soții femeilor erau plecați prin oraș. „La muncă”, spun ele.

Între timp, venirea celor trei familii de romi în pădurea din preajma străzii Luncii nu este văzută cu ochi buni de cei care au locuințele acolo. Oamenii cu care am stat de vorbă se plâng că fac noii lor vecini fac murdărie și că ar practica și activități ilegale. Femeia din imagini, care a cerut să-i protejăm identitatea, ne-a spus că chiar a fost jefuită de doi romi.

A telefonat la organele de control, dar nimic nu s-a schimbat. Am discutat la telefon cu reprezentanții Poliției Capitalei. Purtătoarea de cuvânt ne-a spus că acest caz a fost înregistrat. Familiile au fost avertizate să plece de acolo și că le-a fost întocmit un proces verbal pentru încălcarea regulilor de asigurare a curăţeniei în localitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram