/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Ar fi oferit o mie de euro pentru un permis de conducere polonez. Un tânăr din Ceadîr Lunga, prins cu un act fals la frontieră

missing
26 mai 2021, ora 11:34

Ar fi oferit o mie de euro pentru a obține un permis de conducere polonez, care s-a dovedit a fi falsificat. Este vorba despre un tânăr de 26 de ani din Ceadîr Lunga. Ilegalitatea a fost descoperită de către polițiștii de frontieră, pe 25 mai curent, la punctul de trecere Cahul. 

„În jurul orei 18:30, pe sensul de ieșire din țară s-a apropiat o mașină de marca „Ford”, înmatriculată în Bulgaria. Conform declarațiilor atât ale șoferului, cât și pasagerilor, toți urmau să ajungă în Germania. În urma unui control, în bagajul personal al tânărului, cu dublă cetățenie, a fost descoperit un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile poloneze pe numele acestuia. După verificarea amănunțită cu tehnica specială, oamenii legii au stabilit că actul este falsificat, fiind identificate mai multe elemente necaracteristice”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

În cadrul audierilor, tânărul a mărturisit că avea dificultăți în angajarea la muncă peste hotare, pe motiv că nu deținea documente ale unui stat european. De aici și i-a venit ideea, prin noiembrie 2020, fiind în Germania, ar fi luat legătura cu un intermediar care l-a ajutat să-și perfecteze permisul de conducere polonez. El ar fi oferit pentru acest serviciu suma de o mie de euro.

Actul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. Polițiștii de frontieră cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram