/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Mai întâi infectarea, apoi vaccinarea. Zeci de oameni au așteptat în rânduri enorme pentru a se imuniza cu Pfizer

missing
26 mai 2021, ora 23:15

Până le-a ajuns rândul la vaccinare, au riscat să se infecteze. Anume asta s-a întâmplat, astăzi, la un centru al medicilor de familie din Capitală, unde zeci de oameni au stat ore în șir la coadă, pentru a primi serul Pfizer sau a doua doză de Sputnik. În timp ce se certau pentru a ajunge cât mai repede în cabinetul medicului și criticau modul în care a fost organizat procesul, oamenii au uitat de distanța socială și s-au îmbulzit pe coridoarele instituției. Mai mult, responsabilii ne-au spus că o asistentă medicală, care încerca să calmeze spiritele, a fost agresată.

La ora opt dimineața, pe un hol relativ mic al Centrului Medicilor de Familie de pe strada Socoleni, se înghesuiau câteva zeci de oameni, care au venit să se vaccineze. Toți oamenii cu care am discutat ne-au spus că au fost programați de către medicul de familie și au venit la ora indicată, însă au fost nevoiți să aștepte mult timp, pentru a-și primi serul.

Certurile la ușa medicului au fost de neevitat. Oamenii s-au revoltat că, pe tot etajul, era deschis un singur cabinet, unde doritorii se puteau înregistra pentru imunizare.

Iar cel mai greu le-a fost pensionarilor, care nu știau că vor fi nevoiți să se îmbulzească ore în șir. Administrația policlinicii susține, însă, că oamenii nu au respectat regulile impuse de ei. Mai mult, directoarea Centrului Medicilor de Familie spune că a făcut tot ce i-a stat în puteri, pentru a menține ordinea cât de cât.

Potrivit datelor oficiale, până acum, în țară, au fost vaccinate peste 351 de mii de persoane, ceea ce ar însemna circa 7% din populație, dintre care peste 50 de mii au primit deja și a doua doză de ser.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram