/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/DOC/ Important! Documentele necesare pentru călătoriile în Bulgaria. Modificările care au fost aprobate

missing
27 mai 2021, ora 18:33

Au fost stabilite noi reguli de intrare sau tranzitare a teritoriului Republicii Bulgaria. Anunțul a fost făcut de către Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria, care informează că regulile au fost impuse în conformitate cu un nou ordin al Ministerului Sănătății al Republicii Bulgaria, valabil în perioada 27 mai 31 iulie.

În aceste condiții, se permite intrarea pe teritoriul Republicii Bulgaria la prezentarea unuia dintre următoarele documente:

  • document care atestă finalizarea schemei de vaccinare contra COVID-19. Prin schema de vaccinare se are în vedere numărul de doze solicitate pentru vaccinurile Comirnaty/ BNT162b2, Vaxzevria/ AZD1222, AZD1222, COVID-19 VACCINE Moderna / mRNA-1273, Janssen / Ad26.COV2.S, Covishield (ChAdOx1_nCoV-19), SARS-CoV-2 Vaccine (Vero Cell) Inactivated (lnCoV), SARS-CoV-2 Vaccine (Vero Cell) Inactivated (lnCoV), Sputnik V și o perioadă de cel puțin 14 zile de la ultima doză. Se admite ca dovadă a schemei de vaccinare finalizate administrarea combinată a unei doze Vaxzevria/ AZD1222 (Astrazeneca) și a unei doze Comirnaty/ BNT162b2 (Pfizer-BioNTech). Documentul trebuie să conțină numele persoanei, scris cu grafie latină identic cu numele din actul de călătorie, data nașterii, datele când au fost aplicate ambele doze de vaccin, denumirea comercială și numărul partidei vaccinului aplicat, numele producătorului/deținătorului permisului de utilizare, statul care a emis permisul și numele organului emitent;
  • document care atestă rezultat pozitiv la testul molecular tip PCR sau testul antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, pentru persoanele care au fost bolnave de COVID-19 pentru intervalul de la a 15-a la 180-a zi, începând cu data efectuării analizei menționată în document. Documentul trebuie să conțină numele persoanei conform documentului de călătorie, datele instituției medicale care a efectuat analiza, data când a fost efectuată analiza conform metodei PCR sau test antigen, indicarea cu grafie latină a metodei (PCR sau RAT) și rezultatul Pozitiv, care permite interpretarea documentului;
  • document care atestă rezultatul negativ la testul molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii sau cu rezultatul negativ al unui test antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 de ore de la data indicată în document (lista completă a testelor antigen acceptate la intrarea în Bulgaria se conține în anexa nr. 2 a ordinului 374 al MS al Bulgariei).

În ordinul emis de autoritățile din Bulgaria se precizează că prezentarea testului PCR nu este obligatorie în cazul copiilor cu vârsta de până la 5 ani.

Conform informațiilor, se permite tranzitarea teritoriului Republicii Bulgaria cu condiția garantării părăsirii imediate a țării. Testul PCR nu este obligatoriu pentru persoanele ce intenționează să efectueze tranzitarea teritoriului Republicii Bulgaria.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram