/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Motorina oferită de România, gata să fie livrată, după ce a fost supusă unei expertize

missing
27 mai 2021, ora 11:30

Motorina oferită de România este gata să fie livrată fermierilor. Motorina va fi livrată beneficiarilor în tranșe, iar prima va ajunge la fermieri între 31 mai și 4 iunie. Este vorba despre 728 de tine care vor fi repartizate la 46 de agricultori afectați de seceta de anul trecut.

Motorina a fost supusă inițial unei expertize de laborator, care i-a confirmat calitatea.

„Legea ne obligă să supunem expertizei toate bunurile venite sub formă de ajutoare umanitare. Aceasta trebuie efectuate de organele abilitate și  se efectuează la frontiera de stat, anterior introducerii bunurilor în țară. Agenția Rezerve Materiale și-a asumat responsabilitatea de a nu reține marfa la frontieră și a depozitat-o pe teritoriul unei baze petroliere de la Ocnița”, a declarat într-o conferință de presă Maria Grama, secretar de stat la Ministerul de Interne.

Grama a explicat cum și de unde își pot ridica fermierii motorina donată de către Guvernul României.

„Guvernul a venit în întâmpinarea agricultorilor și a prevăzut din fondul de rezervă resurse financiare pentru distribuirea motorinei către cel mai apropiat punct. Astfel ca în special cei de la sud să nu ridice motorina de la Ocnița. Pentru beneficiarii cărora li s-a atribuit o cantitate mai mare de 2500 de kilograme de motorină se va efectua livrarea până la adresa unde este dislocată cisterna bebficiarului, iar în cazul în care diferența de cantitate este mai mică de 2500 de kilograme, va fi rideicată de agricultori la una din cele 27 de puncte de distribuție mobilă”, a menționat secretarul de stat de la MAI.

Lista celor 27 de puncte mobile de distribuire a motorinei, mai jos:

În opinia oficialei, subiectul distribuirii celor 6 mii de tone de motorină se politizează. Totodată, Mariana Grama a dat asigurări că mecanismul de distribuire a disel-ului va fi distribuit în așa fel încât să nu fie admisă posibilitatea ca motorina să fie diluată.

„Este revoltător când unii agricultori ne amenință cu tragerea la răspundere dacă li se va defecta tehnica agricolă din cauza calității motorinei primite drept ajutor umanitar”, a spus secretarul de stat de la MAI, Mariana Grama.

Amintim că, România a aprobat în februarie 2021 acordarea acestui ajutor de 6 mii tone de motorină pentru fermierii moldoveni, în urma unei întâlniri dintre președinții Klaus Iohannis și Maia Sandu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram