/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Număr record! Peste 100 de mii de moldoveni s-au înregistrat în prealabil pentru votul din diaspora

27 mai 2021, ora 09:01

100.049 de moldoveni stabiliți peste hotare s-au înregistrat în prealabil pentru a putea vota la alegerile parlamentare anticipate din data de 11 iulie. Procedura de înscriere s-a încheiat aseară.

Moldovenii stabiliți în Italia s-au înregistrat prealabil în numărul cel mai mare număr. 21.803 de conaționali de ai noștri s-au înscris în total.

Și diaspora din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a fost activă. 16.183 de cetățeni moldoveni stabiliți acolo s-au înregistrat în prealabil pentru a participa la vot.

În Germania s-au înregistrat 14.147 de moldoveni, în Franța 8929, iar în Rusia s-au înscris în prealabil 7308 de moldoveni. Statistica înregistrărilor în prealabil o puteți vedea AICI.

La alegerile prezidențiale din noiembrie 2020 s-au înregistrat în prealabil 60 de mii de moldoveni din diaspora.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram