/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Numărul persoanelor înregistrate în prealabil pentru alegerile din 11 iulie se reduce pe site-ul CEC. Precizările instituției

missing
27 mai 2021, ora 14:55

Numărul celor peste 100 de mii de moldoveni din diaspora, care s-au înregistrat în prealabil, pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, scade de la un  minut la altul. Dacă după miezul nopții, la scurt timp după încheierea colectării datelor, erau în jur 100.070 de oameni înregistrați, pe parcursul ultimelor ore, pe site-ul Comisiei Electorale Centrale au rămas cu aproape 40 de persoane mai puțin, iar numărul lor continuă să se reducă. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al CEC, Rodica Sîrbu, situația se explică prin faptul că după încheierea perioadei de înregistrare în prealabil, un sistem automatizat validează cererile. Astfel, cererile care au dispărut fie conțineau anumite erori, fie au fost depuse de două sau mai multe ori, iar acum sunt anulate.

„Sistemul acceptă toate cererile și le afișează online. Ulterior, validează sau invalidează fiecare înregistrare. Drept motiv pentru invalidare ar putea fi IDNP-ul indicat incorect sau înregistrarea de mai multe ori și depunerea peste termen”, ne-a explicat purtătoarea de cuvânt a CEC, Rodica Sîrbu.

Comisia Electorală Centrală precizează că cei peste 100 de mii de moldoveni din strănătate înregustrați în prealabil pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie reprezintă suma înscrierilor făcute pentru scrutinele naționale precedente: alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 (24 de mii de înregistrări) și alegerile prezidențiale din 2020 (36 de mii de înregistrări).

Captură foto de la ora 14.08:

Ora 14:51: 

Rezultatele înregistrării prealabile, informațiile despre numărul de alegători care au participat la scrutinul organizat în circumscripția națională, precum și informațiile oficiale obținute de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la autoritățile competente ale țărilor de reședință reprezintă criteriile de bază care stau la baza deciziei despre organizarea deschiderii secțiilor de votare de peste hotare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram