Primul loc în lista electorală a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) la alegerile parlamentare anticipate îi revine Victoriei Grosu Vremeș, o cetățeancă a Republicii Moldova plecată de mai mulți ani la muncă în Italia. Decizia a fost luată joi de reprezentanții formațiunii în cadrul Biroului Național Politic. 

Potrivit AUR, Victoria Grosu Vremeș este coordonatorul AUR în Italia. Ea s-a născut în satul Lozova, raionul Strășeni. În anul 2005 a fost forțată de soartă să părăsească Republica Moldova, tânăr copil fiind având grijă de surorile mai mici și de o verișoară, deoarece părinții fuseseră nevoiți să plece la muncă la Roma.

Pentru tv8.md, președintele AUR, Vlad Bilețchi, a declarat că vineri formațiunea va anunța fie lista completă, fie primii alți câțiva candidați.

AUR va depune actele necesare la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru înregistrarea la alegerile parlamentare anticipate, pe 28 mai curent, la ora 11:00. Tot atunci va fi prezentată public lista celor înscriși în competiția electorală.

Până în prezent, nouă candidați electorali au fost înscriși de CEC în cursa pentru parlamentarele anticipate. Este vorba despre Partidul Democrația Acasă, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul Politic Acasă Construim Europa, Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic, Blocul Electoral „Renato Usatîi”, Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Politic „Șor”, Partidul Politic Mișcarea Profesioniștilor „Speranța – Надежда” și Partidul Democrat din Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!