/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Cum comentează Maia Sandu scandalul în care a fost implicată Nata Albot

missing
27 mai 2021, ora 22:26

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a comentat scandalul în care a fost implicată jurnalista Nata Albot, după ce liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat că un candidat sub numărul 8 de pe lista electorală a unui partid a fost prins cu droguri pe Aeroportul Chișinău. Ulterior, în spațiul public au apărut informații că ar fi vorba de jurnalista Nata Albot, care se regăsea pe lista PAS la anticipate.

„E un exemplu când oamenii corupți au tupeu, în continuare, în primul rând știu să-și schimbe stăpânii foarte repede, să se mențină la putere. Încearcă să intimideze oamenii onești, încearcă să-i descurajeze. Noi îi cunoaște cine sunt. Întrebarea este către Procuratură. De ce acest tipaj de oameni nu este sancționat, pentru toate abuzurile pe care le-a comis? Acest comportament vine de la faptul că ei cred că nu vor fi sancționați pentru toate abuzurile pe care le-au comis. Trebuie să ne unim împotriva acestor hoți și să ajungem să avem un sistem care să-i sancționeze”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Cât privește lista Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu a menționat că „am văzut lista înainte să apară în presă. Nu e nimic grav în asta. Nu este o imixtiune. Nu am făcut eu lista, nu am promovat lista”

Amintim că Nata Albot s-a retras de pe lista PAS în urma scandalului și a făcut mai multe precizări în legătură cu acest caz. Jurnalista a declarat că în decembrie 2016 revenise din Canada, pentru a organiza „Balul brazilor” și alte evenimente. A urmat o plecare la București, iar cu o seară înainte de a merge la aeroport, a fost într-un local din centrul Capitalei, unde tocmai se încheiase un eveniment public. Pe una dintre mesele din local s-ar fi aflat un pachet uitat cu țigări.

„În local mai erau niște oameni și cineva mi-a zis: nu vrei să îl iei? Și am zis: îl iau, să îl dau unui prieten cu care trebuia să plec la București. L-am pus în buzunarul pantalonilor și am plecat”, a povestit jurnalista care a precizat că nu s-a uitat ce conține mai exact pachetul.

„A  doua zi m-am sculat să merg la aeroport, am îmbrăcat aceiași pantaloni. La aeroport, la control, mă întreabă: ce aveți acolo? Mi-a da senzația că știa ce e acolo…și zice: ce e asta? Zic: nu am idee”, a spus Nata Albot. Potrivit jurnalistei, i s-a cerut să scrie o explicație, după care și-a continuat călătoria. Ulterior, s-a întors în Canada, iar de vreme ce lunile treceau, structurile de forță de la Chișinău nu o țineau la curent cu mersul acestui caz. „Noi eram foarte activi atunci împotriva ui Plahotniuc și am înțeles că dacă nu urmăresc chestia asta, ea poate fi ușor fabricată. După sărbători, am sunat eu, pe la mijloc de ianuarie era și am întrebat care sunt rezultatele expertizei. Zice că s-a stricat aparatul pentru expertiză la ei”, a povestit Nata Albot.

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat în cadrul emisiunii Cutia Neagră, că un candidat cu nr.8 de pe lista unui partid înregistrat în cursa electorală este o persoană, care, anterior, a fost prinsă cu droguri pe Aeroportul Chișinău. Ulterior, în spațiul public a fost publicat și un document, potrivit căruia, persoana vizată ar fi Nata Albot, candidata cu nr.8 pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate. Poliția a confirmat autenticitatea documentului.

„Istoria” celor 0,78 de grame de marijuana, povestită de Nata Albot. Cum au ajuns drogurile în buzunarul ei

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram