După lungi amânări! CSM a stabilit când va avea loc concursul pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională

28 mai 2021, ora 17:40

Consiliul Superior al Magistraturii a stabilit când va avea loc concursul pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională. Potrivit unui anunț de pe pagina CSM, candidații care au depus dosarele, vor trece această probă în data de 15 iunie. 

La fotoliul de judecător la Curtea Constituțională aspiră 16 candidați, printre care deputatul socialist Vasile Bolea, conferențiarul universitar Alexandru Arseni, câțiva avocați, dar și președintele Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu.

Amintim că în 1 februarie curent, președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii privind desemnarea unui nou judecător, după ce funcția a rămas vacantă în urma decesului magistratului CC Eduard Ababei, care a murit la vârsta de 52 de ani. Eduard Ababei a fost numit în funcția de judecător al Curții Constituționale prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii din 30 iunie 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram