Război în Ucraina, ziua 577. Ceasul Apocalipsei și capcana pentru crabi! General: "Marea reușită a ofensivei urmează"

Ministerul de Interne, despre declarațiile Maiei Sandu: „Sunt făcute în context electoral și conțin acuzații nefondate”

28 mai 2021, ora 11:49

Ministerul de Interne califică declarația președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, precum că membrii familiei sale, dar și unii politicieni, ar fi urmăriți la indicația ministrului Pavel Voicu, Ministerul Afacerilor Interne, drept o declarație politică și acuzațiile sunt nefondate. 

„Această declarație este evident una cu caracter politic, făcută în context electoral și conține acuzații nefondate, fiind făcută fără a fi prezentate careva probe sau argumente. Evidențiem că Ministerul Afacerilor Interne este o instituție publică a statului, apolitică, în care nu poate fi admisă ingerința la nici o formațiune politică, mai mult ca atât dispunerea efectuării unor acțiuni cu caracter ilegal. Prioritatea Ministerului Afacerilor Interne este respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, siguranța și securitatea cetățenilor și nicidecum intimidarea acestora, indiferent de culoarea și apartenența politică”, se arată într-o notă a MAI.

Totodată, reprezentanții MAI spun că „este regretabil că, în perioada campaniei electorale dar și preelectorale, unii politicieni au încercat să manipuleze opinia publică. Din interes politic și cu scop manipulator, unii politicieni lansează în spațiul public informații false și eronate, cum au fost cele privind procedura necesară de împrospătare a grâului alimentar din rezervele de stat sau așa numitul ,,sabotaj” în ceea ce privește distribuția motorinei donate de Guvernul României către fermierii moldoveni. Acestea sunt tentative de a implica Ministerul Afacerilor Interne în disputele politice cu tentă electorală. Poziția oficială asumată public a ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, este că în campania electorală atât conducerea, cât și întreg sistemul MAI, nu va comenta declarațiile politicienilor și nu va participa la ședințe sau alte activități cu tentă politică. Iar în cazul în care cetățenii Republicii Moldova, fie politician sau nu, au suspiciuni că în privința lor sau a celor apropiați, sunt întreprinse careva acțiuni ilegale, care atentează la viața publică sau privată și pun în pericol sănătatea acestora, să sesizeze organele competente pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și întreprinderea măsurilor conform legii”.

Referindu-se la declarațiile Maiei Sandu, liderul PSRM, Igor Dodon, a negat aceste acuzații, spunând că „nu înțeleg de ce mă acuză pe mine, ce am cu tot asta. Sunt sigur că nu sunt niciun fel de încercări de filaj sau urmărire. Explic prin unul din două argumente de ce se întâmplă asta. Primul este încercarea doamnei Maia Sandu de victimizare în campanie, a mai făcut lucrul acesta, sau al doilea este o stare paranoică. Și cred că este și primul și al doilea. Cum să atragi atenția în campania electorală asupra unei persoane. Spui că ești filat, că ești agresat, că ești urmărit. În Republica Moldova, la moment, de filaj se ocupă SIS-ul, care este în subordinea Maiei Sandu”.

Ieri, 27 mai, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, președinta Republicii Moldova a menționat că unii membri ai familiei sale sunt urmăriți la cererea socialiștilor, iar de acest lucru se ocupă ministrul de Interne Voicu.

„Avem acum tot felul de personaje care mai sunt în sistem și fac lucruri urâte. Dacă ne întoarcem la Ministerul de Interne, ministrul de Interne a dispus urmărirea membrilor familiei mele. Nu poate să mă urmărească pe mine, că am pază de stat, dar el se poate ocupa de membrii familiei mele. Este un abuz”, a menționat Maia Sandu în timpul emisiunii de la TV8.

„Nu vreau să dau mai multe detalii, dar am această informație. Se întâmplă de ceva timp, de cel puțin câteva săptămâni.  Sunt urmăriți, inclusiv fizic. Se întâmplă și în raport cu alți oameni politici, care nu fac parte din Partidul Socialiștilor. Trebuie să curățăm sistemul cât de curând. Se face la indicația PSRM-ului, dacă ministrul Voicu se ocupă de asta. Nu o să depun o plângere. O să apelez la cetățeni să iasă la vot: Așa o să avem instituții care să nu permită abuzuri”, a adăugat șefa statului.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram