/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Primele zece nume de pe lista electorală a Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, condus de Chicu

28 mai 2021, ora 12:51

După ce au depus actele necesare privind înscrierea în cursa electorală la Comisia Electorală Centrală, reprezentanții Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei au făcut publice primele zece nume din lista cu care vor merge la anticipatele din 11 iulie.

Astfel, în fruntea listei este fostul premier și liderul partidului, Ion Chicu, fiind urma de fosta ministră a Sănătății Viorica Dumbrăveanu.

  1. Ion Chicu
  2. Viorica Dumbrăveanu
  3. Anatol Usatîi
  4. Mihail Usatîi
  5. Ivan Gheorghiu
  6. Iulia Costin
  7. Alexandru Holostenco
  8. Anna Mardari
  9. Iurie Mărgineanu
  10. Evghenia Mandajî

Potrivit informațiilor, lista Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei este formată din 101 persoane.

Până în prezent, CEC a înregistrat 8 concurenți electorali, iar patru dosare se află în examinare. Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie curent.

În conformitate cu prevederile legale, în cazul în care un singur candidat depune documentele spre înregistrare, organul electoral se convoacă pentru a-i atribui numărul de ordine următor în buletinul de vot. Astfel, s-a stabilit ca acest partid politic să fie înscris prealabil în buletinul de vot la poziţia a 12-a.

Verificarea documentelor depuse urmează să fie realizată în decursul a 7 zile, după care CEC va decide înregistrarea sau neînregistrarea candidatului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram