/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Ultima oră! PCCOCS renunță la învinuirile aduse lui Veaceslav Platon privind implicarea în dosarul fraudei bancare

missing
28 mai 2021, ora 16:05

Procuratura pentru Combaterea Criminalități Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a renunțat la toate capetele de acuzare aduse lui Veaceslav Platon în dosarul fraudei bancare. Infomația a fost confirmată pentru tv8.md de către avocatul lui Platon, Ion Crețu. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, prin persoana procurorului Elena Ceruța, de la PCCOCS.

„În cadrul probelor, care au fost prezentate, s-a demonstrat faptul că, prin ceea ce a fost pus sub învinuire Veaceslav Platon precum că ar fi sustras din Banca de Economii (BEM), defapt a fost sustras de către Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor. Însuși probele demonstrează acest fapt. (…) Codul de procedură penală scrie clar că procurorul este obligat să renunțe la învinuire dacă se constată nevinovăția persoanei. Din 2016 de când sunt avocatul lui Platon, solicitam și prezentam probe. Acum prin ridicarea acestor probe se va demonstra real cine este beneficiarul acestor bani din BEM”, a declarat pentru tv8.md Ion Crețu, avocatul controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon.

Veaceslav Platon a fost eliberat luni, 15 iunie 2020, după 4 ani de detenție în Penitenciarul numărul 13. Anterior, Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că dosarul intentat pe numele lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate și Procuratura va iniția, astfel, procedura de reviziuire a sentinței aplicate lui Platon.

Platon a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiție la 18 ani de închisoare pentru frauda bancară, iar pedeapsa primită pentru escrocherie și corupere a fost cumulată, în total fiindu-i stabilită o pedeapsă de 25 de ani de detenție.

 

Precizările Procuraturii Generale a privind renunțarea la învinuirile aduse lui Platon în dosarul fraudei bancare

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram