Vladislav Clima susține că va contesta decretul președintei țării, Maia Sandu, privind revocarea sa de la șefia Curții de Apel Chișinău, așa cum prevede documentul semnat vineri, 28 mai de șefa statului. Clima are la dispoziție 30 de zile să o facă. 

Deja fostul președinte al Curții de Apel Chișinău crede că decizia președintei este un ilegală.

„Nu pot să spun că m-a surprins această decizie, având în vedere că în ultima lună am primit mai multe mesaje in acest sens. Fiind judecător din 2006 și bazându-mă strict pe legislație, apreciez decizia ca fiind una ilegală, pe care o voi contesta conform procedurilor”, a declarat Vladislav Clima pentru tv8.md.

Vladislav Clima a fost numit la conducerea Curții de Apel Chișinău pe data de 2 septembrie 2020, prin decretul semnat de Dodon.

Vladislav Clima este judecător din 2006. El a activat în cadrul Judecătoriei Ciocana, fiind și vicepreședinte al instanței. El este magistrat la CA Chișinău din 2017. ZdG a scris în 2018 despre cum a crescut averea acestuia de când a devenit magistrat. În noiembrie 2019, Clima a făcut parte din completul de judecători care a suspendat hotărârea CSM prin care judecătorul CSJ Oleg Sternioală a fost lipsit de imunitate, fiind ulterior reținut. În iunie 2018, el a fost unul dintre magistrații care au menținut decizia primei instanțe, prin care alegerile locale din mun. Chișinău nu au fost validate. Totodată, în octombrie 2019, Clima, alături de alți doi magistrați, a anulat decizia CSM prin care Oleg Melniciuc, primul judecător trimis în judecată pentru îmbogățire ilicită, a fost suspendat din funcție.

Amintim că anterior, fostul deputat comunist și activist civic Grigore Petrenco a solicitat președintei Maia Sandu să revoce sau să anuleze decretul prin care magistratul Vladislav Clima a fost numit, în septembrie 2020, președinte al Curții de Apel Chișinău. Atunci, Petrenco a expediat o solicitare către Președinție.

În document, fostul deputat menționa că magistratul Clima a fost numit la șefia Curții de Apel fiind incompatibil cu funcția respectivă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!