Eitan Moshe Biran, în vârstă de 5 ani, singurul supravieţuitor al tragediei din Italia, s-a trezit din comă şi a întrebat-o pe mătuşa sa, Aya, unde se află , scrie „La Stampa”, potrivit Mediafax.

„Mă doare gâtul”, a spus apoi copilul şi şi-a salutat mătuşa.

Eitan este internat în secția de terapie intensivă a spitalului Regina Margherita. În accidentul din zona Lacului Maggiore, unde o telecabină a liniei Stresa-Alpino Mottarone s-a prăbuşit în pădure, tatăl şi mama lui Eitan, Amit şi Tag, fratele Tom de doi ani şi străbunicii au murit. În total, 14 persoane şi-au pierdut viaţa în accidentul de teleferic, scrie Digi 24.

Prognosticul medicilor este încă rezervat, însă copilul este treaz, conştient şi monitorizat de o echipă de psihologi.

Copilului i se va spune treptat ce s-a întâmplat. Psihologii cred că „este o cale lungă şi delicată”. Deocamdată, i s-a explicat că se află în spital şi că doarme de câteva zile.

Trei persoane au fost arestate, în noaptea de marți spre miercuri. Măsura a fost luată după ore de audieri despre cauza care a dus la căderea de la înălțime a cabinei de teleferic. Fotografiile realizate la locul accidentului arată că sistemul de frânare de urgență a fost blocat cu o menghină, pentru a se evita blocajele continue ale telecabinei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!