Chiar dacă oamenii nu mai sunt obligați să poarte masca de protecție în spațiile publice deschise, mulți orășeni încă nu renunță la aceasta. Unii spun că o fac, pentru a se proteja de virus, alții… din obișnuință. Totodată, unele persoane cu care am discutat, au recunoscut că se bucură că restricția a fost relaxată, pentru că, spun ei, și așa le părea inutilă.

Deși decizia a fost luată ieri, pe străzile Capitalei încă puteau fi văzuți mulți oameni cu măștile pe față. Chiar și așa, unii oameni ne-au spus că nu sunt gata să renunțe la ele, deocamdată.

Totuși, masca trebuie purtată la evenimente publice sau acolo unde este aglomerație. Mai mult, masca rămâne obligatorie în spațiile închise, inclusiv în transportul public și în stațiile de așteptare. Aceasta trebuie sa acopere atât gura, cât și nasul.

Majoritatea oamenilor s-a bucurat că restricția a fost anulată, pentru că, spun ei, și așa le părea inutilă.

Conform deciziei de ieri a Comisiei Municipale de Sănătate Publică, în Capitală a fost instituit cod galben de alertă, în baza indicatorului de incidență a Covid-19, aflat în scădere în ultima perioadă. Așadar, în ziua de 31 mai a fost permisă desfășurarea careurilor solemne pentru clasele absolvente, iar pe parcursul verii, vor activa și taberele de odihnă pentru copii. Și sectorul HoReCa, teatrele si sălile de concerte revin la regimul de lucru obisnuit cu respectarea masurilor anti Covid-19, cu exceptia cluburilor de noapte, a discotecilor si a cluburilor karaoke. Își mai reiau activitatea locurile de agrement si parcurile de distratii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!