/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Îmbulzeală și ignorarea tuturor restricțiilor la concertul lui Morghenstern, primul eveniment în aer liber, de după pandemie

30 mai 2021, ora 21:22

Îmbulzeală și ignorarea tuturor restricțiilor la primul concert în aer liber, de după pandemie, organizat în capitală. Sute de tineri, majoritatea adolescenți, și-au dat coate ca să ajungă la show-ul oferit de rapperul rus, Morghenstern. Interpretul rus a folosit cuvinte obscene și chiar a fumat și, aparent, a consumat alcool direct pe scenă. Chiar dacă organizarea concertelor este permisă, normele spun că masca de protecție este obligatorie, la fel ca și păstrarea distanței sociale. Pentru că măsurile au fost ignorate, organizarea concertului a fost criticată, inclusiv de unii deputați. Conducerea poliției capitalei a anunțat că a dispus pornirea unei anchete.

Ca să se asigure că vor ajunge la timp la concert, fanii rapperului rus au început să se adune chiar și cu trei ore până la începerea show-ului. Cert este că măștile de protecție erau accesorii rar întâlnite la mulțimea de oameni. La fel ca și păstrarea distanței sociale.

În schimb, petrecăreții au avut grijă să îmbrace haine și să se machieze, astfel încât să semene cât mai mult cu idolul lor.

„Cunosc totul despre el, știu cum a ajuns așa sus și datorită lui am devenit și eu artistă. Scriu piese. Mi-am tatuat data nașterii mele. Eu o să devin vestită ca Morgenstern.”

„Foarte mult am așteptat, am cumpărat bilete din timp, așteptăm. Suntem mulți, nici nu știu unde e rândul.”

Majoritatea petrecărețelor prezenți la concert erau adolescenți. Au fost chiar și copii cu vârsta de până la 10 ani, însoțiți de părinți.

Prin mulțime am întâlnit și fani din stânga Nistrului care spun că nu și-au putut permite să rateze concertul.

Perimetrul centrului comercial, care a găzduit concertul, a fost înconjurat și de o mulțime de polițiști și carabinieri, care încercau să asigure ordinea publică și circulația rutieră.

Fanii lui Morgenstern s-au îmbulzit și în fața scenei, formând o mare de oameni.

Rapperul nu s-a sinchisit să se adreseze fanilor cu îndemnuri obscene. La un anumit moment al show-ului, interpretul rus a rămas cu pantalonii în vine, lăsându-și la vedere lenjeria intimă. A fost surprins și cum consuma, aparent, alcool, dar și cum fuma chiar pe scenă.

Acesta a fost primul concert în aer liber din capitală, susținut de un interpret rus, de după debutul pandemiei cu Covid-19. Anterior, toate concertele mari au fost anulate din cauza restricțiilor. Deși concertele sunt permise acum, normele spun că dacă este aglomerație, atunci este obligatoriu să purtăm mască de protecție și să păstrăm tradiționala distanță socială. Pentru că aceste reguli nu au fost respectate aseară, mai multă lume s-a revoltat pe rețelele sociale, sugerând că ar putea urma un nou va de infectări. Indignat s-a arătat și deputatul PAS, Petru Frunze, care i-a acuzat pe cei care au permis concertul, în timp ce au interzis hramurile, de faptul că au dat dovadă de nesimțire. Organizatorii concertului nu au comentat în vreun fel aceste acuzații.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram