/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

130 de milioane de lei, alocați de municipalitate pentru reparația școlilor și grădinițelor

missing
31 mai 2021, ora 11:26

Autoritățile de la Chișinău au alocat suma de 130 de milioane de lei pentru lucrările de reparație a școlilor și grădinițelor din această vară. Potrivit responsabililor de la Primărie, în 88 de instituții de învățământ vor fi efectuate lucrări de reparații capitale, pentru care urmează a fi cheltuite circa 26 de milioane de lei. 

De asemenea, vor fi deschise trei grăinițe noi. Municipalitatea a alocat în acest scop 23,5 milioane de lei. În 14 instituții de educație timpurie urmează a fi deschise 26 de grupe noi, pentru asta fiind alocate 15 milioane de lei. Totodată, vor fi instalate 47 de pavilioane noi, iar alte 157 urmează să fie reabilitate. Pentru asta vor fi cheltuite 10 milioane de lei, estimează autoritățile.

Efectuarea lucrărilor de reparație a instituțiilor de învățământ va fi monitorizată de un grup de lucru.

„Am semnat o dispoziție ce presupune constituirea unui grup de lucru pentru monitorizarea executării lucrărilor de reparație a edificiilor instituțiilor municipale de învățământ. Din acest grup fac parte reprezentanți ai Direcției generale educație, tineret și sport și ai societății civile, consilieri municipali, dar și directori de școli și grădinițe. Am solicitat implicarea activă a tuturor factorilor responsabili de pregătirea condițiilor în instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău către noul an de studii, atât prin supravegherea lucrărilor de reparație, cât și prin asigurarea transparentă a procesului. Banii publici trebuie folosiți eficient și rațional, în beneficiul copiilor” a declarat primarul Ion Ceban la ședința operativă de astăzi a Primăriei.

Potrivit lui Ion Ceban, și anul trecut, municipalitatea a alocat peste 100 de milioane de lei din bugetul municipal pentru reparația instituțiilor de învățământ din Capitală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram