Un incident cu iz electoral s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă în satul Sadova, raionul Călărași, localitatea de baștină al liderului socialiștilor Igor Dodon. Președintele Organizației Teritoriale a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Sadova, Vladimir Dodon, declară că anvelopele propriului automobil au fost sparte, de către un necunoscut. Membrul PAS spune că prin astfel de acțiuni se urmărește aducerea la tăcere a membrilor formațiunii.   

„În noaptea de vineri spre sâmbătă, un „binevoitor” a sărit gardul și mi-a tăiat toate patru cauciucuri de la propria mașină. Trezindu-mă sâmbătă dimineața, am contactat poliția. Oamenii legii  au venit la fața locului în decurs de o oră. Au fotografiat și au întocmit un proces penal. Acum așteptăm să se găsească făptașul”, a declarat Vladimir Dodon în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8.

Președinte OT este de părere aceste acțiuni au fost făcute pentru că el este membru PAS și din motiv că în prezent se desfășoară campania electorală. Acesta declară că în spate ar sta un partid politic, al cărui nume nu a dorit să-l facă public. Potrivit lui, cel care se face vinovat a urmărit un singur scop, de a băga frica și de a-i aduce la tăcere pe membrii PAS.

„Dacă în ziua de astăzi, a-ți spune părerea într-un mod deschis, într-o țară democratică, este un act de curaj, care se plătește cu amenințări de acest gen, asta va determina lumea să se răscoale, să vorbească și să condamne astfel de acțiuni”, a precizat acesta.

Redacția va contacta reprezentanții PAS pentru o reacție cu privire la acest incident, dar și poliția, pentru a vedea la ce etapă se află ancheta și ce probe au fost acumulate.

Menționăm că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe 11 iulie curent.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!