/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Decis de CSM! Judecătorul care a fost numit membru al Consiliului Institutului Național al Justiției

missing
01 iunie 2021, ora 09:41

Judecătorul de la Curtea de Apel Chișinău, Dorin Dulghieru, a fost numit membru al Consiliului Institutului Național al Justiției (INJ). Decizia a fost luată în cadrul ședinței de marți a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).  

La această funcție a aspirat și judecătoarea de la Curtea de Apel Bălți Svetlana Șleahtițchi. Pentru aceasta au votat, însă, trei membri ai CSM. Pentru Dorin Dulghieru s-au expus nouă membri ai CSM.

„Am fost motivat ținând cont de faptul că sunt judecător al Curții de Apel și experiența acumulată are conținut de validare a condițiilor de aplicare la acest concurs. Am acumulat experiența și cunoștințele necesare pentru a fi propus. Pot să aplic cunoștințele în practică, pentru a promova imaginea ING”, a spus Dorin Dulgheru, în cadrul ședinței.

„Activez în sistem de 15 ani. Fiind la Curtea de Apel Bălți din anul 2014 și dând dovadă de profesionalism, în urma experienței acumulate consider oportun de a participa. Pe parcursul acestei perioade nu am avut atrageri disciplinare. Am dat dovadă de o reputație ireproșabilă. Cred că voi face față obiectivelor”, a declarat Svetlana Șleahtițchi.

Dorin Dulghieru a fost numit în funcția de judecător în anul 2007, iar peste șapte ani, în 2014, a devenit președinte al Judecătoriei Buiucani. Ulterior, după restructurarea Judecătoriei Chișinău, Dorin Dulghieru a fost numit în funcția de vicepreședinte al instanței, la sediul Buiucani, funcție din care a fost înlăturat în vara anului 2019. La sfârșitul lui 2020, Dorin Dulghieru a fost promovat la Curtea de Apel Chișinău.

Svetlana Șleahtițchi a fost numită în funcția de judecător în anul 2006, la instanța de prim nivel din municipiul Bălți. În anul 2014, magistrata a fost promovată la Curtea de Apel din aceeași localitate.

Funcția de membru al Consiliului INJ a rămas vacantă după ce a expirat mandatul exercitat de judecătoarea Viorica Mihăilă. În prezent, în Consiliul Institutului Național al Justiției sunt desemnați: un judecător de la Curtea Supremă de Justiție, Victor Burduh; un judecător de la Curtea de Apel, Oxana Robu și patru judecători din prima instanță: Viorica Puică, Vitalie Stratan, Ghenadie Pavliuc și Ghenadie Mîra.

Consiliul Institutului Național al Justiției este organul suprem de conducere al INJ, constituit din 13 membri, dintre care șapte sunt desemnați de Consiliul Superior al Magistraturii, din rândul judecătorilor instanțelor judecătorești de diferite niveluri. Membrii Consiliului beneficiază, pentru fiecare şedinţă la care participă, de o indemnizaţie echivalentă cu a zecea parte din salariul mediu pe economie realizat în anul precedent celui de gestiune drept unitate de referință, scrie bizlaw.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram