Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte (CALC) a expediat în atenția Comisia Electorală Centrală (CEC) a Republicii Moldova un demers privind funcționarea sistemului de înregistrare video pe tot parcursul zilei votării și prevenirea transportului organizat al alegătorilor în ziua votării.

Organizațiile semnatare fac apel către CEC să modifice în regim de urgență pct. 11 și 21 din Regulamentul privind funcționarea Sistemului de înregistrare video în secțiile de votare, să asigure funcționalitatea camerelor video în ziua votării, de la demararea operațiunilor electorale preparatorii privind deschiderea secției de votare și până la finalizarea procesului de totalizare a rezultatelor votării de către membrii biroului electoral al secției de votare.

Totodată, aceștia solicită să fie asigurate observatorilor naționali acreditați de CEC acces la înregistrările video în baza unei solicitări oficiale și să adopte o hotărâre privind aspecte ce țin de transportul organizat al alegătorilor la secțiile de votare în ziua alegerilor din 11 iulie 2021.

Precizăm că, la 11 iulie vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, după ce președinta Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Legislativului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!