/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 177: Bombardamente în Crimeea și alertă la Zaporojie. Exploziile ar fi avut impact psihologic major asupra lui Putin

social

Update. Perchezițiile de la Inspectoratul Naţional de Investigaţii: Doi ofițeri, suspectați de corupere pasivă, reținuți

01 iunie 2021, ora 13:31
Distribuie:

Update 13:29 // Doi angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii au fost reţinuţi, cu puţin timp în urmă, de CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de corupere pasivă. Într-o notă se anunță că cei doi au fost denunţaţi la linia naţională anticorupţie de un bărbat care a comunicat că doi poliţişti i-ar fi cerut bani pentru a-l scăpa de un dosar penal.

Denunțătorul a relatat că poliţiştii l-ar fi intimidat, pe parcursul câtorva zile, somându-l să le dea mită pentru a nu-l trage la răspundere pe pretinse fapte escrocherie.

„Acesta a comunicat procurorilor şi ofiţerilor CNA că poliţiştii ar fi insistat, în repetate rânduri, să le transmită 500 de euro, telefonându-l şi fixându-i întrevederi. Tot el a mai spus că ofiţerii INI l-ar fi ameninţat că în cazul în care nu le dă banii, îl vor reţine”, spun reprezentanții CNA.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă, iar cei doi poliţişti au fost reţinuţi şi plasaţi în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

Polițiștii riscă închisoare, pedeapsă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii, dacă vor fi găsiți vinovați.

***

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) efectuează percheziții la Inspectoratul Național de Investigații (INI), în comun cu angajații procurorii și polițiștii. 

„Se fac acțiuni de urmărire penală care vizează unii angajați ai INI”, a anunțat purtătoarea de cuvânt a CNA, Angela Starinschi.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram