Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, este tot mai aproape de a scăpa basma curată. După ce, zilele trecute, procurorii au anunțat că renunță la acuzațiile incriminate lui Platon, astăzi, în cadrul ședinței de judecată, aceștia au cerut achitarea totală a lui Platon. Mai exact, acum, după rejudecarea cauzei, în care acesta a fost condamnat, în 2017, pentru escrocherie și spălare de bani, acuzatorii îl declară nevinovat pe Veaceslav Platon. O decizie finală în acest dosar magistrații vor pronunța peste două săptămâni. 

O decizie finală, în legătură cu sentința pronunțată pe aces caz, va fi anunțată peste două săptămâni. Deși nu are niciun cuvânt de laudă despre justiția Republicii Moldova, Platon susține că magistrații nu pot lua o altă decizie decât să-l declare nevinovat, întrucât nu ar fi comis nicio crimă.

Anterior, și procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că adevăratul beneficiar al fraudei bancare ar fi Vladimir Plahotniuc, iar dosarul lui Platon ar fi fost falsificat în totalitate. Avocații fostului lider PD au respins, însă, aceste acuzații. De partea cealaltă, au fost voci care l-au acuzat pe procurorul general că ar fi în relații apropiate cu Platon, o dovadă fiind și momentul în care, la una dintre ședinte, cei doi și-au strâns mâinile.

Ulterior, însă, ambii au negat că ar fi în relații de amiciție. Vestea că procurorii renunță la acuzațiile de spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari a fost criticată, ceva mai devreme, de președinta Maia Sandu. Într-o postare pe Facebook, șefa statului a precizat că este extrem de îngrijorător cât de repede procuratura a renunțat la învinuiri în raport cu gruparea Platon.

Cu exact un an în urmă, Veaceslav Platon a fost eliberat din detenție, după ce a petrecut patru ani în Penitenciarul numărul 13. Platon a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiție, la 18 ani de închisoare pentru frauda bancară, iar pedeapsa primită pentru escrocherie și corupere a fost cumulată, în total fiindu-i stabilită o pedeapsă de 25 de ani de pușcărie. El a fost adus în țară, în 2016, cu o cursă charter, fiind încătușat la Kiev. Cursa a costat peste 63 de miii de lei, conform Inspectoratului General al Poliției.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!