/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Ruslan Codreanu și Mihai Stratulat. Partidul Puterea Oamenilor a publicat numele primilor zece candidați la funcția de deputat

missing
02 iunie 2021, ora 12:11

Ruslan Codreanu, liderul Partidului Puterea Oamenilor, este în fruntea listei electorale a formațiunii, iar al doilea pe listă se află medicul pediatru Mihai Stratulat. În total, pe listă sunt 57 candidaţi. 

Partidul Puterea Oamenilor a depus actele astăzi la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a se înregistra la scrutinul din 11 iulie. Însoțit de doar doi membri ai formațiunii, Codreanu susține că la moment țara se dezvoltă datorită oamenilor enuziaști care au rămas și cred în viitorul acesteia.

„Noi, Partidul Politic Puterea Oamenilor astăzi am depus actele pentru a fi înregistrați în cursa electorală. Noi ne mândrim că suntem un start up politic și am reușit într-un timp scurt să construim o platformă a oamenilor pentru oameni. Și vom continua să construim”, a declarat fostul edil al Capitalei.

În total, pe listă sunt 57 candidaţi. Primii 10 candidați de pe lista sunt:

  1. Ruslan Codreanu
  2. Mihai Stratulat
  3. Irina Revin
  4. Ala Bulgaru
  5. Radu Podolean
  6. Inga Catlabuga
  7. Marin Zavalidrov
  8. Ruslan Vasilică
  9. Cristina Temizkay
  10. Petru Socolan

Verificarea documentelor depuse urmează să fie realizată în decursul a șapte zile, după care CEC va decide înregistrarea sau neînregistrarea listei de candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Până în prezent, CEC a înregistrat nouă concurenți electorali, iar șapte dosare se află în examinare. Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie curent.

Cei nouă concurenți electorali înscriși oficial în cursă sunt – blocul Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul PACE, Partidul Politic „Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic”, blocul „Renato Usatîi”, Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul „Șor”, Partidul Politic Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa-Надежда”, Partidul Democrat din Moldova și Platforma Demnitate și Adevăr.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram