/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ultima oră! Comisia Europeană a aprobat un plan de relansare economică de 600 milioane de euro pentru R. Moldova

02 iunie 2021, ora 14:01

Un plan de relansare economică istoric, de 600 de milioane de euro, a fost aprobat de Comisia Europeană pentru Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat eurodeputatul Siegfried Mureșan pe rețelele sociale. 

Banii sunt preconizați pentru a fi valorificați în următorii trei ani. Republica Moldova beneficiază de ajutor financiar precum și statele din UE, chiar dacă nu este parte a blocului comunitar. Acesta este singurul pachet economic de acest fel, acordat de UE unei țări din vecinătatea estică.

„Planul de relansare economică pentru R. Moldova nu ar fi fost posibil fără colaborarea extrem de strânsă dintre președinta Maia Sandu și instituțiile Uniunii Europene”, a adăugat europarlamentarul.

Mijloacele financiare vor fi redirecționate pentru investiții în infrastructura rutieră, digitală, energetică, competitivitatea economică, sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii, în reformele din administrația publică locală, domeniul bugetar, justiție și combaterea corupției.

În septembrie 2020, UE a acordat Republicii Moldova alte 50 de milioane de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram