Partidul „Democrația Acasă” și-a prezentat lista candidaților la funcția de deputat pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent. În capul listei se află liderul formațiunii, Vasile Costiuc. În total, în listă se regăsesc 101 candidați. 

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat că lista a fost întocmită cu respectarea cotei minime de reprezentare de 40% pentru ambele sexe: 40,6% sau 41 femei și 59,4% sau 60 bărbați.

Vedeți aici lista.

Partidul Politic „Democrația Acasă” a fost înregistrat în calitate de concurent electoral la cursa pentru anticipate, în cadrul ședinței de pe 3 iunie a CEC-ului. „Dragi prieteni, felicitări nouă, tuturor, suntem înregistrați în cursa electorală. Mai multe detalii, deseară”, a spus Vasile Costiuc, după ședința Comisiei.

Totodată, a fost înregistrat simbolul electoral al concurentului pentru imprimare în buletinul de vot, a fost confirmat reprezentantul cu drept de vot consultativ în CEC, pe durata campaniei electorale și persoana responsabilă de finanțe (trezorier).

Amintim că Partidul Democrația Acasă a depus pe 27 mai actele la CEC pentru a se înregistra în cursa electorală.

Până în prezent, CEC a înregistrat 11 concurenți electorali, iar alte opt dosare se află în proces de examinare. Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie curent.

Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” ;
Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”;
Blocul electoral „RENATO USATÎI”;
Partidul Politic „Șor”;
Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate;
Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor;
Partidul Politic Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa-Надежда”;
PDM;
Platforma Demnitate și Adevăr;
PUN;
Partidul „Democrația Acasă”;

Precizăm că 11 iunie 2021 este termenul limită de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

În conformitate cu prevederile legale, procesul de desemnare a candidaților începe cu 60 de zile înainte de ziua alegerilor și se termină cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor. Candidații pot fi desemnați de către partide politice și alte organizații social-politice, blocuri electorale, dar și candidați independenți.

Pretendenții la funcția de deputat pot fi persoanele cu drept de vot care au împlinit, inclusiv în ziua alegerilor, vârsta de 18 ani, dețin cetățenia Republicii Moldova și nu cad sub incidența legii despre statutul deputatului în Parlament și întrunesc alte condiții prevăzute de legislație.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!