A încercat să fugă de pedeapsă, dar a fost prins de polițiști. Este vorba despre un tânăr din satul Cărpineni, raionul Hîncești, care acum cinci ani ar fi jefuit o familie. Întrucât nu a dorit să-și ispășească pedeapsa, a plecat în Spania. După ce a fost introdus în baza de date Interpol, el a fost reținut și extrădat în țară. 

În anul 2016, împreună cu alte două persoane, el a pătruns în locuința unei familii din localitatea Putinești, raionul Florești. Aceștia au legat membrii familiei cu bandă adezivă, i-au amenințat cu arma pe care au găsit-o în casă și au sustras din domiciliu bijuterii din aur în valoare de 29 de mii de lei.

După comiterea infracțiunii au fost identificați toți cei trei membri ai grupului infracțional, însă tânărul din Hîncești a reușit să iasă din țară. Pe acest fapt, în anul 2017, a fost pornit dosar de căutare, tânărul fiind anunțat în căutare internațională pe canalele Interpol.

În luna februarie anul curent, bărbatul a fost reținut de poliția spaniolă pe teritoriul orașului Madrid și la 2 iunie a fost extrădat în Republica Moldova, unde urmează să-și ispășească pedeapsa.

În procesul documentării s-a constatat că, bărbatul extrădat, anterior a mai comis infracțiuni similare, acesta fiind căutat și de poliția din Dubăsari, unde la fel este cercetat pentru tâlhărie conform aceluiași scenariu.

Foto: politia.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!