/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Ion Dron, în afara cursei electorale. Juristul, exclus de pe lista Partidului Democrația Acasă pentru alegerile din 11 iulie

missing
03 iunie 2021, ora 17:52

Cunoscutul jurist Ion Dron, cel care se regăsea până astăzi pe lista candidaților la parlamentarele din 11 iulie din partea Partidului Democrația Acasă, condus de Vasile Costiuc, a rămas în afara cursei electorale. Acesta susține că a fost exclus de pe listă, fără să fie anunțat și că a aflat despre acest lucru din presă. 

„Azi, am aflat din presă că nu mă mai regăsesc în lista pentru alegerile parlamentare anticipate depusă pe 27 mai curent împreună cu președintele Partidului Politic Democrația Acasă. Cererea de a fi exclus din listă a fost depusă de către Vasile Costiuc, fără a mi se aduce la cunoștință despre acest lucru”, a scris Ion Dron într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Juristul se declară nedumirit și susține că așteaptă explicații de la Costiuc.

„Dat fiind faptul că am fost pus în fața lucrului împlinit, cred că tot el este în măsură să explice în mod public o astfel de purtare. Explicații bănuiesc că vor fi multe și mărunte.Eu cunosc unele dedesubturi care au dus la excluderea mea din cursa electorală, dar despre asta voi vorbi un pic mai târziu. Regret un singur lucru, am crezut că port discuții cu o persoană cu caracter, însă am greșit”, a menționat Vasile Costiuc.

Am solicitat o reacție de la liderul Partidului Democrația Acasă. Vasile Costiuc a precizat că Ion Dron a fost scos din listă deoarece nu era membru al formațiunii, iar de vină pentru situația creată ar fi lipsa de comunicare.

„Noi i-am solicitat o reacție, dar a fost o lipsă de comunicare. M-au invitat reprezentanții CEC și mi-au zis clar că statutul nostru la articolul 117 prevede expres că nu pot candida la funcția de deputat decât membrii de partid și i-am transmis confirmarea domnului Dron. El urma să meargă la Agenția Servicii Publice să-și suspende calitatea de președinte a unui partid și să scrie o cerere de adeziune la Democrația Acasă pentru a putea candida. Eu regret. Noi foarte mult am vrut să-l avem alături”, a spus Costiuc.

Pe listele Partidului Democrația Acasă, Ion Dron urma să fie al treilea.

Anul trecut, Ion Dron a creat Partidul Politic „Pentru Oameni, Natură şi Animale” (PONA), al cărui președinte este. Formațiunea nu și-a exprimat deocamdată intenția de a candida la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie anul curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram