O inspecție inopinată a fost făcută astăzi de către angajații poliției în sediul central al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Mirați de această vizită, reprezentanții formațiunii au cerut ministrului în exercițiu al Afacerilor Interne, Pavel Voicu, să confirme legalitatea acțiunilor. Despre aceasta a anunțat secretarul general al PAS, Andrei Spînu, pe rețelele sociale. 

„La sediul PAS, azi am fost mirați de vizita neanunțată a trei polițiști. Ne-au comunicat că au ordin de inspectare a sediilor partidelor și a tuturor companiilor. Însă, nu am primit anterior niciun document oficial. Pe această cale, solicităm domnului Voicu să confirme legalitatea acestor inspecții și să explice care este scopul acestora”, a scris Andrei Spînu pe pagina sa de Facebook.

Reprezentanții PAS îl suspectă și pe liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, că are tangență cu acest caz, solicitându-i să nu transmită oamenii legii în misiuni politice. Formațiunea s-a adresat și polițiștilor, cerându-le să nu dea curs indicaților „ilegale” ale superiorilor. „Timpul lor a trecut. Vin vremurile bune și pentru Poliția Republicii Moldova”, a mai scris Spînu.

I-am contactat pe reprezentanții Inspectoratului General al Poliției și pe cei de la Ministerul Afacerilor Interne pentru explicații, însă, deocamdată nu am primit niciun răspuns.

Le-am contactat pentru reacții și pe purtătoarele de cuvânt ale PSRM, Carmena Sterpu și Irina Astahova, însă acestea nu ne-au răspuns la telefon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!