/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Un bărbat din Bălți, reținut de CNA pentru mită. Ar fi cerut 1 400 de euro pentru două permise de conducere

missing
03 iunie 2021, ora 09:04

Un bărbat din Bălți a fost reținut în flagrant de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție, fiind suspectat de trafic de influență. Acesta ar fi promis să-i ajute pe doi bărbați să obțină permis de conducere contra unei sume de bani.

Potrivit informației preliminare, suspectul ar fi susținut că are influență asupra unei persoane publice din cadrul Secției de Calificare a Conducătorilor Auto din Bălți, pe care poate s-o determine să îi favorizeze pe denunțători la susținerea probelor teoretice și practice ale examenului de obținere a permisului de conducere.

Acesta ar fi pretins în total 1 400 de euro de la denunțători și a primit 600 de euro sub controlul ofițerilor GDT Nord, lângă Piața Centrală din Bălți.

În urma măsurilor speciale de investigație, suspectul a fost reținut pentru 72 de ore și se află în izolatorul CNA. Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau până la 6 ani de închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram