/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Doi deputați îl acuză pe Stoianoglo că ar tărăgăna ancheta în dosarul „Bahamas”. Reacția PG

missing
03 iunie 2021, ora 14:02

Deputații Octavian Țîcu și Iurie Reniță, care candidează la alegerile parlamentare din 11 iulie pe listele Partidului Unității Naționale (PUN), acuză Procuratura Generală (PG) ca ar tărăgăna ancheta în dosarul „Bahamas”, dosarul prin care se investighează finanțarea Partidul Socialiștilor (PSRM) în 2016 de către Kremlin. 

Într-o conferință de presă, cei doi parlamentari au solicitat Procuraturii Generale și Autorității Naționale de Integritate (ANI) să prezinte informații concrete despre mersul anchetei și persoanele concrete implicate „în această schemă de spălare de bani”.

„În dosarul „Bahamas” nu avem până la ora actuală o claritate. Vedem împânzită țara cu slogane și bannere „Nu dăm țara străinilor”, dar exact asta a făcut PSRM timp de cinci ani. Din 2016, când Moscova a decis să finanțeze campania prezidențială a lui Dodon și a transferat 1,5 milioane de lei lui Dodon, prin intermediul unei firme”, a spus Octavian Țîcu.

Alesul poporului susține că în perioada mandatului în care Igor Dodon era șef al statului, dosarul nu a înregistrat progrese „deoarece PG era subordonată liderului socialist, împreună cu prietenul lui Plahotniuc”. Mai mult ca atât, liderul PUN menționează că procurorul argumentează lipsa avansării prin faptul că nu se reușește convocarea unei comisii rogatorii între Republica Moldova și Elveția.

În aceeași conferință, Iurie Reniță s-a referit și la dosarul „kuliokul” pe baza imaginilor video în care Vlad Plahotniuc îi oferă lui Igor Dodon o pungă calendar în care se prezumă că sunt bani. Parlamentarul spune că deși probe și mărturii au fost prezentate, ancheta pe caz bate ăasul pe loc.

„E un jargon de pușcărie pe care îl folosesc cei de la Procuratura Generală. Vreau să-l informez pe procurorul general, Alexandr Stoianoglo, că recent am fost la medic și mi-am verificat sănătatea, iar medicul nu mi-a depistat nici o bubă”, a declarat Iurie Reniță.

Solicitată pentru o reacție în acest sens, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru, a declarat pentru tv8.md că instituția „nu comentează în niciun fel declarațiile și acuzațiile absurde ale politicienilor lansate în cadrul campaniei electorale”.

Mai jos puteți urmări conferința de presă al celor dor parlamentari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram