/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

R. Moldova a recepționat alte 45 600 doze de AstraZeneca prin platforma COVAX

missing
04 iunie 2021, ora 11:13

Republica Moldova a recepționat un alt lot de vaccinuri împotriva COVID-19, livrate prin intermediul Platformei COVAX. Este vorba despre 45.600 de doze de vaccin AstraZeneca care urmează să fie distribuite proporțional în toate centrele de vaccinare din țara noastră.

Anunțul a fost făcut de către Ministerul Sănătății, pe rețelele sociale. Pentru prima oară despre acest lot au comunicat reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) acum trei zile.

Până în prezent, în Republica Moldova au ajuns peste 800 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19, iar jumătate dintre acestea au fost deja administrate.

Amintim că săptămâna trecută, Guvernul de la București a decis să doneze Republicii Moldova încă 100 800 de mii de doze de vaccin împotriva virusului COVID-19, produs de AstraZeneca.

Campania de imunizare a fost lansată pe data de 2 martie curent. Pe data de 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram